Babeczki cytrynowe z malinami

Babeczki cytrynowe z malinami
Poziom trudności
łatwy
Ilość porcji
4 babki
Czas wykonania
1h

Składniki

  • 1 opakowanie babki cytrynowej Gellwe
  • 3 jajka
  • 100 g masła
  • 100 ml mleka
  • 150 g malin
  • 60 g białej czekolady

Wykonanie

Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, roztopione i wystudzone masło oraz mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach około 3 minuty, do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Na koniec do ciasta delikatnie wmieszaj maliny. Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką form na babeczki o średnicy 10 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170°C przez 30 minut (bez termoobiegu). Upieczone babeczki studź na kratce, następnie wybij z foremek i polej stopioną białą czekoladą.

Smacznego!