Brzoskwiniowe charlotte z truskawkami

Brzoskwiniowe charlotte z truskawkami
Poziom trudności
łatwy
Ilość porcji
10
Czas wykonania
30 min + czas na chłodzenie deseru 1h

Składniki

  • 1 opakowanie sernika na zimno Naturalnie Pyszne Gellwe
  • 500 ml mleka
  • 2 serki homogenizowane o smaku brzoskwiniowym (po ok. 150g)
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów (ok. 200 g)
  • 6-7 okrągłych biszkoptów
  • 80 g truskawek pokrojonych w drobną kostkę
  • Do dekoracji: truskawki, bezy

Wykonanie

Formę o średnicy 17 cm wyłóż papierem do pieczenia, samo dno, wypuszczając papier na zewnątrz. Formę przy bokach wyłóż biszkoptami, jeden przy drugim, przycinając końcówkę z jednej strony, aby była równa i biszkopciki trzymały pion w foremce. Spód wyłóż okrągłymi biszkopcikami. 
Zawartość opakowania sernika na zimno wsyp do miski, zalej gorącym mlekiem i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. Tężejącą masę ubij za pomocą miksera na wysokich obrotach (około 3 minuty), następnie dodaj brzoskwiniowe serki homogenizowane i ubijaj przez kolejne 2 minuty. Dodaj pokrojone w drobną kostkę truskawki i wymieszaj. 
Masę wlej do formy i wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Gotowy deser ostrożnie wyjmij z formy i przełóż na paterę. Udekoruj truskawkami i bezami, oprósz cukrem pudrem, bądź pokruszonymi bezami i przewiąż deser wstążeczką. Smacznego!