Deser waniliowy

Deser waniliowy
Poziom trudności
łatwy
Ilość porcji
3
Czas wykonania
10 min

Składniki

  • 1 opakowanie budyniu Naturalnie Pyszne Gellwe
  • 500 ml mleka
  • 2 łyżki cukru do budyniu
  • 1 łyżeczka masła do budyniu
  • 3 płaskie łyżki brązowego cukru do karmelizacji
  • świeże maliny

Wykonanie

Przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu. Wlej do salaterek/filiżanek bądź kokilek i odstaw do wystudzenia. Następnie wstaw do lodówki do schłodzenia. Przed samym podaniem posyp wierzch budyniu brązowym cukrem (około 1 niepełna łyżka na 1 porcję), potrząśnij foremką rozprowadzając cukier równą warstwą po powierzchni deseru. Opal palnikiem, aby cukier się skarmelizował. Udekoruj malinami, listkami mięty i od razu podawaj. Smacznego!