Wykonanie
Do dwóch szklanek dodaj ok. 1,5 łyżki frużeliny wiśniowej. Torebkę z polewą czekoladową marki Gellwe zanurz na 5 min w gorącej wodzie. Kiedy polewa jest już płynna, wyjmij ostrożnie torebkę i kilkakrotnie ugnieć, aby wyrównać strukturę polewy. Odetnij róg opakowania. Po ściankach szklanki zlej roztopioną, gorącą czekoladę. Lody zmiksuj z mlekiem i wlej do szklanek. Wierzch udekoruj piankami marshmallow, kostkami czekolady oraz bezami. Dodatkowo możesz opalić pianki palnikiem cukierniczym. Od razu podawaj, smacznego!
Frużelina wiśniowa:
W małym garnuszku wymieszaj owoce z cukrem. Postaw na palniku o średniej mocy i podgrzewaj do rozpuszczenia się cukru (owoce puszczą sporo soku). Dodaj sok z cytryny, wodę wymieszaną z mąką. Dobrze wymieszaj, zagotuj, zdejmij z palnika. Odstaw do wystudzenia. Frużelina powinna mieć konsystencję żelu.