Mini serniczki z kajmakiem

Mini serniczki z kajmakiem
Poziom trudności
łatwe
Ilość porcji
ok. 15 sztuk
Czas wykonania
30 min + czas na schłodzenie

Składniki

  • 1 opakowanie sernika na zimno z serem Mascarpone Magdy Gessler
  • 500 ml mleka
  • 2 serki homogenizowane naturalne (po ok. 150 g)
  • 15 okrągłych biszkoptów
  • 120 g orzechów ziemnych solonych
  • 300 g masy krówkowej (kajmaku)

Wykonanie

Papierowe papilotki umieść w formie do muffinek. W każdej papilotce umieść okrągły biszkopcik. Masę sernikową przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Wlej w równych ilościach do papilotek. Wstaw formę do lodówki do całkowitego stężenia na ok. 2h. Zdejmij papierowe papilotki z mini serniczków. Na każdym rozsmaruj masę krówkową i posyp solonymi orzechami ziemnymi. Smacznego!