Miniserniczki

Miniserniczki
Poziom trudności
średni
Ilość porcji
15
Czas wykonania
1,5h + 1h schłodzenie ciasta w lodówce

Składniki

  • 1 opakowanie sernika na zimno z serem Mascarpone Magdy Gessler
  • 500 ml mleka
  • 2 serniki homogenizowane naturalne (po ok. 150 g)
  • 15 okrągłych biszkoptów
  • 80 g posiekanej mlecznej czekolady
  • 100 g adwokatu
Dodatkowo do dekoracji
  • zielona posypka cukrowa
  • czekoladowe jajeczka

Wykonanie

Papierowe papilotki umieść w formie do muffinek. W każdej papilotce umieść okrągły biszkopcik. Zawartość opakowania sernika wsyp do miski, zalej gorącym mlekiem i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wlej adwokat i wymieszaj. Odstaw do momentu, aż masa zacznie gęstnieć. 
Tężejącą masę ubij za pomocą miksera na wysokich obrotach (ok. 3 min), dodaj serki homogenizowane, czekoladę i ubijaj kolejne 2 minuty. Masą wypełnij papilotki. Wstaw formę do lodówki do całkowitego stężenia na ok. 2h. Zdejmij papierowe papilotki z mini serniczków. Każdy udekoruj zieloną posypką i jajkami z czekolady. 
Smacznego!