Dodał(a):

Puszyste Babeczki z Różą

ocena
2.9

Ocena:

1 2 3 4 5

Przygotuj:

Do sporządzenia babeczek:

  • 2 jajka
  • 75 ml oleju (ok. 8 łyżek)
  • 75 ml mleka (ok. 8 łyżek)

 

Do sporządzenia nadzienia:

  • 100 ml wody (ok. 10 łyżek)

 

1. Przygotowanie nadzienia:

Wlać wodę do szklanki, wsypać zawartość saszetki z mieszanką do przygotowania nadzienia i energicznie mieszać przez ok. 1 min. Odstawić na ok. 5 min. do zgęstnienia.

 

2. Przygotowanie babeczek

  • Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Na blasze do pieczenia ustawić
    12 papierowych foremek. Mieszankę do pieczenia babeczek wsypać do miski, dodać jajka, olej, mleko i  dokładnie wymieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji (ok. 1 min.).
  • Połowę ciasta rozłożyć równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po ok. ½ łyżki). Na środek każdej babeczki wyłożyć po ok. 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia i przykryć pozostałym ciastem.
  • Babeczki wstawić natychmiast do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie 18 -20 min. (bez termoobiegu).

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowościach Gellwe, przepisach, pomysłach na udany deser zapisz się na bezpłatnego newslettera!