Czego szukasz?

Łaciate babeczki z kremem

Czas przygotowania 25 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • Babeczki czekoladowo-waniliowe „Psi Patrol” Gellwe - 1 opakowanie
  • CIASTO - składniki
  • jajko (rozmiar L) - 2 sztuki
  • olej - 80 ml
  • mleko - 70 ml
  • KREM - składniki
  • Krem do tortów i ciast - smak waniliowy Gellwe - 1 opakowanie
  • zimne mleko - 300 ml
  • Kakao Extra Ciemne Gellwe - do oprószenia

Opis przygotowania

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C (opcja pieczenia: góra-dół).  Na płaskiej blasze do pieczenia ustaw papierowe foremki. 

  2. Do miski wsyp zawartość większej saszetki, następnie dodaj jajka, olej i 6 łyżek mleka. Całość wymieszaj mikserem.

  3. Masę podziel na dwie równe części. Do jednej dodaj zawartość mniejszej saszetki i pozostałe mleko, wymieszaj. Przygotowane masy nakładaj łyżeczką, naprzemiennie, do przygotowanych foremek.

  4. Blaszkę z ciastem wstaw do piekarnika i piecz 15-20 minut w 180°C.

  5. Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia wlej zimne mleko i wsyp zawartość torebki. Miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach miksera. 

  6. Otrzymany krem przełóż do woreczka foliowego ze ściętym rożkiem. Wyciskaj na wystudzonych babeczkach dekoracyjne piramidki. Przed podaniem oprósz kakao.

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności