Czego szukasz?

Babeczki czekoladowe z bananami

Czas przygotowania 25 min
Poziom trudności 3/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • Babeczki czekoladowe Gellwe - 1 opakowanie
  • jajko (rozmiar L) - 2 sztuki
  • olej - 100 ml
  • woda lub mleko - 75 ml
  • DODATKOWO - składniki
  • Krem do tortów i ciast smak waniliowy Gellwe - 1 opakowanie
  • zimne mleko - 300 ml
  • banany - 4 sztuki
  • sok z cytryny - wedle uznania

Opis przygotowania

  1. Przygotuj ciasto. Na płaskiej blasze ułóż papierowe foremki.

  2. Mieszankę do przygotowania babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i mleko. Wieszaj, aż składniki się połączą. Wsyp czekoladki z małej saszetki i wymieszaj. Otrzymaną masę rozłóż równomiernie do wszystkich foremek.

  3. Blaszkę z babeczkami wstaw do nagrzanego piekarnika (opcja pieczenia: góra-dół) i piecz 15-18 minut w 180°C. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i wystudź.

  4. Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko, wsyp zawartość torebki i ubijaj mikserem, aż krem będzie puszysty i gęsty.

    Banany obierz, pokrój na plasterki i skrop sokiem z cytryny.

  5. Z upieczonych babeczek zetnij wierzchy i wydrąż w środku otwór o średnicy około 3 cm. Do każdej babeczki włóż kilka plasterków banana. Całość przykryj piramidką z kremu i posyp pokruszonym ciastem ze ściętych wierzchów babeczek.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności