Czego szukasz?

Amatorski Cobler

Czas przygotowania 15 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • Budyń śmietankowy Gellwe - 1 opakowanie
  • Mleko - 1 litr
  • Cukier - 3 łyżki
  • Sok wiśniowy - 4 łyżki
  • Wiśnie drylowane mrożone - 1 szklanka
  • Cukier puder - 2 łyżki
  • Starta czekolada - wedle uznania

Opis przygotowania

  1. Przygotuj rzadki budyń śmietankowy Gellwe z podwójnej ilości mleka i cukru. Odstaw do przestudzenia.

  2. Wymieszaj wiśnie z cukrem pudrem i sokiem wiśniowym. Podgrzej do momentu rozpuszczenia się cukru.

  3. Schłodzone wiśnie wymieszaj z rzadkim budyniem.

  4. Przelej do wysokich szklanek i posyp startą na grubym oczku czekoladą.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności