Czego szukasz?

Wiśniowa frużelina z budyniem

Czas przygotowania 20 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • KISIEL - składniki
  • wydrylowane wiśnie świeże lub mrożone - 1 szklanka
  • Kisiel wiśniowy Gellwe - 1 opakowanie
  • cukier - 3 łyżki
  • BUDYŃ - składniki
  • Budyń śmietankowy Gellwe - 1 opakowanie
  • mleko - 500 ml
  • cukier - 2 łyżki
  • DODATKOWO - składniki
  • herbatniki - kilka sztuk
  • świeża mięta - do dekoracji

Opis przygotowania

  1. Przygotuj kisiel.

    W 1/2 szklance zimnej wody rozpuść kisiel. Do garnka włóż wiśnie, zalej 1,5 szklanki wody i wsyp cukier, zagotuj. Do gorących wiśni wlej rozpuszczony kisiel i ponownie zagotuj.

  2. Przygotuj budyń.

    W 1/2 szklanki zimnego mleka rozpuść proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem i wlej do niego rozpuszczony proszek. Gotuj, ciągle mieszając, aż budyń zgęstnieje.

  3. Do pucharków włóż na przemian budyń i kisiel. Udekoruj herbatnikiem i listkami mięty.

  4. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności