Czego szukasz?

Krem sułtański

Czas przygotowania 20 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • KREM CZEKOLADOWY - składniki
  • Krem czekoladowy Gellwe - 1 opakowanie
  • zimne mleko - 300 ml
  • Kakao Extra Ciemne Gellwe - 1 łyżka
  • MASA ŚMIETANOWA - składniki
  • śmietanka 30 % - 400 ml
  • cukier puder - 2 łyżki
  • Śmietanex Gellwe - 1 opakowanie
  • DODATKOWO - składniki
  • rodzynki - 5 łyżek
  • herbata - 1/2 szklanki
  • rum - 50 ml
  • małe bezy - kilka sztuk
  • biszkopty - kilka sztuk
  • Kakao Extra Ciemne Gellwe - do oprószenia
  • orzechy włoskie - garść

Opis przygotowania

  1. Rodzynki namocz w rumie.

  2. Cukier puder wymieszaj ze Śmietanexem. Schłodzoną śmietankę lekko ubij, dodaj cukier puder i ubij na sztywno. Schłodzone mleko ubij z kremem w proszku na puszystą masę.

     Pod koniec ubijania dodaj kakao.

  3. Na dno pucharków wyłóż połowę pokruszonych bez. Następnie kładź warstwami krem czekoladowy, bitą śmietanę, osączone rodzynki i ponownie krem, śmietanę i rodzynki. 

  4. Wierzch udekoruj resztą bezików, biszkoptami i posiekanymi orzeszkami. Oprósz kakao.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności