Panna cotta: Żelatynę zalej wodą i odstaw na 10 minut do napęcznienia. Do garnuszka wlej mleko kokosowe i śmietankę, dodaj cukier, cukier wanilinowy i podgrzewaj mieszając, aż cukier się rozpuści.
Płyn doprowadź prawie do wrzenia, zdejmij z garnek z ognia i dodaj namoczoną żelatynę. Mieszaj ok. 1,5 minuty, aby żelatyna się całkowicie rozpuściła.
Mieszankę wlej do 4 szklaneczek po ok. 125 ml lub 6 mniejszych kubeczków. Odstaw do wystudzenia. Przykryj każdy deser kawałkiem folii spożywczej i wstaw do lodówki do stężenia na min. 5h, a najlepiej na całą noc.
Frużelina: Owoce umyj i osusz na sicie. Truskawki odszypułkuj i pokrój na ćwiartki. W garnuszku wymieszaj owoce z cukrem. Postaw na palniku o średniej mocy, dodaj sok z cytryny, 40 ml wody i gotuj co jakiś czas mieszając ok. 5 min.
Owoce zdejmij z palnika i dodaj galaretkę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się galaretki. Frużelinę odstaw do wystudzenia. Następnie wstaw do lodówki do całkowitego schłodzenia. Smacznego!