Czego szukasz?

Konfitura wiśniowa

Czas przygotowania 15 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • Konfiturex 2:1 Gellwe - 2 opakowania
  • wiśnie - 2 kg
  • cukier - 1 kg
  • rum - 50 ml

Opis przygotowania

  1. Wiśnie, umyj i usuń pestki. Owoce włóż do garnka i wymieszaj z Konfiturexem, zagotuj ciągle mieszając. Do gotujących owoców wsyp cukier i całość gotuj 2-3 minuty.

  2. Zdejmij z ognia, dodaj rum (nie koniecznie) i mieszaj do momentu zaniku piany.

  3. Gorącą konfiturę przelej do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknij. 

  4. Ułóż do góry dnem na 10 minut.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności