Przygotuj ciasto.
Płaską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto utworzy kulę i stanie się lekko szkliste. Zdejmij z ognia i lekko przestudź.
Do ciasta wbijaj po jednym jajka, jednocześnie miksując na najwyższych obrotach miksera. Masę przełóż do worka cukierniczego lub plastikowej torebki ze ściętą końcówką i wyciskaj na papier grube oponki z ciasta.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w 210°C (opcja pieczenia: góra-dół). Następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz jeszcze 15 minut. Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia, bo ciasto opadnie.
Przygotuj krem.
Jedną szklankę mleka zagotuj, do drugiej wsyp zawartość opakowania z kremem i wymieszaj. Do gotującego mleka wlej rozrobiony proszek i gotuj energicznie, mieszając, aż otrzymany krem będzie gładki i gęsty. Całość przykryj folią i odstaw do wystygnięcia.
Zimny krem dodaj do miękkiego masła i miksuj do momentu, aż krem będzie gładki.
Przygotuj polewę.
Masło roztop w rondelku, zdejmij z ognia, dodaj przesiany przez sito cukier puder i kakao. Wlej 2-3 łyżki mleka i wymieszaj rózgą.
Wystudzone ptysiowe obręcze przekrój w poprzek na dwie części i przełóż przygotowanym kremem. Lekko dociśnij i udekoruj polewą.
Smacznego!