Czego szukasz?

Ciasto jogurtowe z owocami i galaretką

Czas przygotowania 60 min
Poziom trudności 3/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • jajko (rozmiar L) - 3 sztuki
  • cukier - 3/5 szklanki
  • mąka pszenna - 200 g
  • Proszek do pieczenia Gellwe - 2 łyżeczki
  • jogurt naturalny - 200 g
  • masło - 100 g
  • Budyń śmietankowy Gellwe - 1 opakowanie
  • Budyń czekoladowy Gellwe - 1 opakowanie
  • morele lub brzoskwinie - 500 g
  • Galaretka brzoskwiniowa Gellwe - 1 opakowanie

Opis przygotowania

  1. Masło roztop w rondelku. Jajka ubij z cukrem na puch.

    Do masy jajecznej dodaj mąkę, proszek do pieczenia i rozpuszczone masło, wymieszaj.

  2. Ciasto podziel na dwie porcje. Do jednej dodaj budyń śmietankowy i 100 g jogurtu, do drugiej budyń czekoladowy i 100 g jogurtu, wymieszaj.

  3. Blaszkę o wymiarach 20 × 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Do blaszki przełóż najpierw ciemne, a następnie jasne ciasto. Na cieście ułóż pokrojone morele. Formę z ciastem wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 45 minut w 180°C.

  4. Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody i wystudź. Gdy zacznie tężeć, wylej na wierzch  wystudzonego ciasta i odstaw do lodówki.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności