Czego szukasz?

Babeczki w kropeczki

Czas przygotowania 30 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • Babeczki waniliowe z czekoladą Gellwe - 1 opakowanie
  • jajko (rozmiar L) - 2 sztuki
  • olej - 100 ml
  • mleko - 100 ml
  • POLEWA - składniki
  • gorzka czekolada - 50 g
  • śmietanka 30% - 80 ml
  • DODATKOWO - składniki
  • kolorowe cukiereczki typu lentilki - wedle uznania

Opis przygotowania

  1. Przygotuj ciasto.

    Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i mleko. Wszystko razem wymieszaj łyżką lub mikserem. Dodaj zawartość saszetki z czekoladkami i wymieszaj.

  2. Dużą płaską blachę lub formę do mufinek wyłóż papierowymi foremkami. Do foremek włóż przygotowane ciasto.

  3. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika (opcja pieczenia: góra-dół) i piecz około 20 minut w 180°C.

  4. Przygotuj polewę.

    Śmietankę podgrzej w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Otrzymana polewa powinna być gładka i gęsta.

  5. Wystudzone babeczki posmaruj polewą i udekoruj cukiereczkami. Odstaw do zastygnięcia.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności