Czego szukasz?

Idealna polewa czekoladowa

Czas przygotowania 5 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • Kakao extra ciemne Gellwe - 2 łyżki
  • woda - 7 łyżeczek
  • cukier - 7 łyżeczek
  • masło - 1/4 kostki

Opis przygotowania

  1. Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier, kakao oraz 1/4 kostki masła.

  2. Zagotuj, ciągle mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji.

  3. Polewa idealnie sprawdzi się do pierników, ciast czekoladowych i ciasteczek.

    Porcja wystarczy na pokrycie ciasta z blachy wielkości keksówki. 

  4. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności