Czego szukasz?

Miniserniczki Wielkanocne

Czas przygotowania 40 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • sernik na zimno Gellwe - 1 opakowania
  • mleko - 500 ml
  • serek homogenizowany naturalny - 2 sztuki po ok. 150 g
  • okrągłe biszkopty - 15 sztuk
  • posiekana mleczna czekolada - 80 g
  • adwokat - 100 g

Opis przygotowania

  1. Papierowe papilotki umieść w formie do muffinek. W każdej papilotce umieść okrągły biszkopcik.

  2. Zawartość opakowania sernika wsyp do miski, zalej gorącym mlekiem i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.

  3. Wlej adwokat i wymieszaj. Odstaw do momentu, aż masa zacznie gęstnieć.

  4. Tężejącą masę ubij za pomocą miksera na wysokich obrotach (ok. 3 min), dodaj serki homogenizowane, czekoladę i ubijaj kolejne 2 minuty. Masą wypełnij papilotki.

  5. Wstaw formę do lodówki do całkowitego stężenia na ok. 2 godziny. Zdejmij papierowe papilotki z mini serniczków. Każdy udekoruj zieloną posypką i jajkami z czekolady.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności