Czego szukasz?

Borówkowe babeczki

Czas przygotowania 25 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • Babeczki borówkowe Gellwe - 1 opakowanie
  • jajko (rozmiar L) - 2 sztuki
  • olej - 100 ml
  • mleko - 100 ml
  • LUKIER - składniki
  • cukier puder - 150 g
  • woda - 2-3 łyżki
  • maliny - do dekoracji

Opis przygotowania

  1. Na płaskiej blasze ustaw papierowe foremki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C (opcja pieczenia: góra-dół).

  2. Mieszankę do przygotowania babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i mleko, i dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia składników. Pod koniec mieszania wsyp do ciasta czekoladową posypkę. 

  3. Ciasto przełóż łyżką do foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 15-18 minut.

  4. Przygotuj lukier. Cukier puder utrzyj z wodą na gęsty, gładki lukier.

    Przełóż go do foliowej torebki ze ściętym rożkiem i udekoruj babeczki. Na lukrze ułóż maliny. Odstaw do zastygnięcia.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności