Czego szukasz?

Krajanka czekoladowa

Czas przygotowania 45 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • mąka pszenna - 3 szklanki
  • kakao Gellwe - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia Gellwe - 1 łyżeczka
  • masło - 1 kostka
  • jajka (L) - 3 sztuki
  • mleko - 2 łyżki
  • orzechy włoskie - 1 szklanka
  • lukier lub cukier puder - wedle uznania

Opis przygotowania

  1. Mąkę pszenną, kakao Gellwe, cukier, sól, dokładnie wymieszać i dodać roztopione masło, roztrzepane jajka oraz mleko.

  2. Całość dokładnie wymieszać i dodać drobno pokrojone orzechy.

  3. Ciasto rozłożyć płasko na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez około pół godziny.

  4. Gdy ciasto ostygnie polewamy go lukrem lub posypujemy cukrem pudrem.

  5. Tak przygotowane ciasto kroimy na kwadraty lub prostokąty. Podajemy do kawy lub herbaty.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności