Czego szukasz?

Cannelloni kakaowe z nadzieniem stracciatella i sosem malinowym

Czas przygotowania 30 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • CIASTO NALEŚNIKOWE - skladniki
  • Mąka - 250 g
  • Mleko - 300 ml
  • Kakao Gellwe - 40 g
  • Jajka (rozmiar L) - 4 sztuki
  • Cukier - 100 g
  • Cukier wanilinowy Gellwe - 1 opakowanie 15 g
  • NADZIENIE STRACCIATELLA - skladniki
  • Mleko - 200 ml
  • Śnieżka - 1 opakowanie
  • Rum - 40 ml
  • SOS MALINOWY - skladniki
  • Maliny świeże lub mrożone - 400 g
  • Cukier kryształ - 100 g

Opis przygotowania

  1. Z mąki, kakao, żółtek i mleka przygotuj ciasto o konsystencji śmietany.

  2. Białka ubij z cukrem i cukrem wanilinowym Gellwe.

  3. Delikatnie wymieszaj z ciastem i upiecz naleśniki.

  4. Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko. Wsyp zawartość opakowania Śnieżki i ubijaj masę przez 4-5 minut, aż do uzyskania puszystej masy.

  5. Na koniec dodaj alkohol i płatki czekoladowe. Delikatnie wymieszaj.

  6. Masę nałóż na usmażone naleśniki i zwiń w ruloniki. Odstaw do stężenia.

  7. Owoce zagotuj z cukrem. Przetrzyj je przez sito.

  8. Pokrój naleśniki na 5-centymetrowe kawałki i podaj z sosem malinowym.

  9. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności