Czego szukasz?

Krem morelowy

Czas przygotowania 25 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • morele bez pestek - 150 g
  • cukier na karmel - 2 łyżki
  • białka jaj - 6 sztuk
  • cukier puder - 1 łyżka
  • woda - 1 szklanka
  • żelatyna Gellwe - 1 łyżeczka
  • świeże owoce - wedle uznania

Opis przygotowania

  1. Morele przetrzyj przez rzadkie sito. Dodaj do nich cukier i bardzo dokładnie zmiksuj.

  2. Dodaj karmel przygotowany z dwóch łyżek cukru i wody oraz żelatynę Gellwe rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Całość dokładnie wymieszaj.

  3. Ubij na sztywno pianę z białek dodając w trakcie ubijania cukier puder. Do masy morelowej pomału dodaj ubitą pianę z białek.

  4. Tak przygotowany mus przelej do szklanych miseczek i pozostaw w lodówce do stężenia. Przed podaniem na wierzchu udekoruj świeżymi owocami oraz listkami świeżej mięty.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności