Do zmielonego sera dodaj cukier, cukier wanilinowy Gellwe, olej sojowy, mleko i sól. Całość ucieraj mikserem na gładką masę.
Nie przerywając ucierania powoli wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia Gellwe
i otartą skórkę z cytryny. Wyrób gładkie ciasto, następnie przełóż na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Dwa całe jajka i dwa żółtka utrzyj z czterema łyżkami cukru. Dodaj połowę wiórek kokosowych, mleko i budyń waniliowy.
Tak przygotowany krem wylej na ciasto, a następnie ułóż na nim obrane i pokrojone w cienkie ćwiartki gruszki. Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
Pozostałe dwa białka ubij na sztywną pianę z dwoma łyżkami cukru.
Przełóż łyżką na ciasto i posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi. Ponownie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na około 10-15 minut.
Smacznego!