Czego szukasz?

Piernik orzechowo-brzoskwiniowy

Czas przygotowania 70 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • piernik Gellwe - 1 opakowanie
  • orzechy włoskie łuskane - 250 g
  • margaryna - 125 g
  • miód wielokwiatowy - 60 g
  • cukier - 150 g
  • kisiel cytrynowy Gellwe - 1 opakowanie

Opis przygotowania

  1. Piernik przygotuj według przepisu na opakowaniu i wypiecz w tortownicy. Po przestudzeniu i wyjęciu z formy przekrój na 3 warstwy.

  2. Pierwszą warstwę włóż ponownie do tortownicy i wyłóż ją połową kisielu przygotowanego według przepisu na opakowaniu z tą jednak różnicą, że ilość składników oprócz kisielu powinna być zmniejszona o 1.

  3. Tak przygotowaną warstwę ciasta przyłóż kolejnym plastrem biszkopta, na który wyłóż drugą część kisielu.

  4. Całość przykryj trzecim krążkiem i wysmaruj ciepłą masą przygotowaną z margaryny, cukru, miodu i orzechów, którą gotuj do momentu,

     aż zgęstnieje.

  5. Torcik piernikowy udekoruj połówkami łuskanych orzechów włoskich. Po stężeniu wyjmij z tortownicy.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności