Czego szukasz?

Mini torciki z galaretką duo

Czas przygotowania 30 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • SPÓD - składniki
  • herbatniki ciemne - 100 g
  • masło - 50 g
  • MASA ŚMIETANOWA - składniki
  • schłodzona śmietanka 30% - 250 ml
  • cukier puder - 1 łyżka
  • żelatyna Gellwe - 1 łyżka
  • maliny - garść
  • WIERZCH - składniki
  • galaretka DUO Gellwe smak malina-jeżyna - 1 opakowanie
  • śmietanka 30% - 200 ml
  • śmietanex Gellwe - 1 opakowanie
  • cukier puder - 1 łyżka
  • dodatkowo - 5 metalowych obręczy o średnicy 7-8 cm

Opis przygotowania

  1. Przygotuj spód. Masło roztop w rondelku. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z roztopionym masłem i łyżką wody. Metalowe obręcze ułóż na desce, wsyp do nich herbatnikowy spód i ugnieć dokładnie łyżką. Odstaw do lodówki.

  2. Przygotuj masę śmietanową. Maliny włóż do rondelka, zasyp cukrem pudrem i zagotuj. Przetrzyj przez sito. Wystudź. Żelatynę zalej 1/5 szklanki zimnej wody i wymieszaj.

  3. Gdy napęcznieje rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z kilkoma łyżkami śmietanki dla wyrównania temperatury. Pozostałą śmietankę ubij na sztywno, a następnie wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną i malinami. Masę przełóż na schłodzony spód w foremkach i ponownie odstaw do lodówki.

  4. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu i wylej na wierzch torcików. Deser trzymaj w lodówce do całkowitego stężenia. 

  5.  Przed podaniem metalowe obręcze podgrzej suszarką do włosów, a następnie wyjmij desery z obręczy, wypychając je ręką od dołu.

  6. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno dodając cukier puder wymieszany ze Śmietanexem.

    Ubitą śmietanką udekoruj torciki.

  7. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności