Czego szukasz?

Czekolada domowa

Czas przygotowania 30 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • Masło - 1 kostka
  • Śmietanka 36% - 1 szklanka
  • Cukier puder - 1 szklanka
  • Kakao Gellwe - 1,1 szklanki
  • Mleko w proszku - 1,1 szklanki
  • Aromat waniliowy Gellwe - 1 fiolka

Opis przygotowania

  1. Masło, kakao Gellwe, śmietankę i cukier puder, rozpuść w rondelku o grubym dnie i zagotuj.

  2. Odstaw z ognia i dodaj mleko w proszku. Bardzo dokładnie wymieszaj. Pod koniec mieszania dodaj aromat waniliowy Gellwe.

  3. Płaską blaszkę wyłóż folią aluminiową. Wylej czekoladę i pozostaw do stwardnienia. Pokrój w prostokąty lub w kwadraty.

  4. Aby urozmaicić czekoladę, możesz dodać do masy rodzynki lub posiekane orzechy.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności