Czego szukasz?

Deser czekoladowo-gruszkowy

Czas przygotowania 20 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • Gruszki - 2 sztuki
  • Budyń czekoladowy Gellwe - 1 torebka
  • Mleko - 500 ml
  • Cukier - 2 łyżki
  • Cukier wanilinowy Gellwe - 1 torebka 15 g
  • Miód lipowy lub akacjowy - 2 łyżki
  • Cynamon mielony - wedle uznania

Opis przygotowania

  1. Budyń czekoladowy Gellwe przygotuj według przepisu na opakowaniu i przelej do szklanych pucharków.

  2. Umyte gruszki obierz, podziel na połówki i wyjmij gniazda nasienne. Następnie podziel na cząstki.

  3. Na patelni rozgrzej miód z dodatkiem cynamonu i cukru wanilinowego Gellwe. Włóż gruszki i smaż do momentu uzyskania złotego koloru.

  4. Ciepłe gruszki ułóż dekoracyjnie na budyniu. Możesz udekorować listkami świeżej mięty.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności