Czego szukasz?

Galaretka podlaska z cytrynowej herbaty

Czas przygotowania 30 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • Herbata - 2 l
  • Cukier - 1 szklanka
  • Cukier puder - 4 łyżeczki
  • Żelatyna Gellwe - 4 łyżki
  • Galaretka cytrynowa Gellwe - 1 torebka
  • Mleko zagęszczone - 8 łyżek

Opis przygotowania

  1. Żelatynę namocz w minimalnej ilości wody i zagotuj.

  2. Dolej gorącej herbaty i wymieszaj z żelatyną Gellwe oraz galaretką cytrynową Gellwe. Przelej do szklanego naczynia i wstaw do lodówki.

  3. Gdy galaretka stężeje, pokrój ją w dużą kostkę i przełóż w szklane pucharki.

  4. Polej zagęszczonym mlekiem i posyp cukrem pudrem. Deser możesz udekorować listkami świeżej mięty.

     

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności