Czego szukasz?

Domowe lody czekoladowe

Czas przygotowania 30 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • Cukier puder - 2 łyżki
  • Jajko (rozmiar L) - 1 sztuka
  • Mleko - 1 szklanka
  • Cukier wanilinowy Gellwe - 2 łyżeczki
  • Słodki Kubek czekoladowy Gellwe - 1 opakowanie
  • Starta czekolada - wedle uznania

Opis przygotowania

  1. Do rondelka wsyp cukier puder, budyń czekoladowy „Słodki Kubek” Gellwe i cukier wanilinowy Gellwe.

  2. W tak przygotowaną mieszankę wbij jajko i dokładnie wymieszaj.

  3. Następnie ubijaj na parze, dolewając stopniowo ciepłe mleko. Gdy masa zgęstnieje, a na jej powierzchni zacznie pokazywać się pianka, przelej ją do plastikowego lub stalowego naczynia.

  4. Po przestudzeniu dodaj startą czekoladę, wymieszaj i przykryj szczelnie folią aluminiową. Wstaw do zamrażalnika.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności