Czego szukasz?

Błyskawiczna Stefanka

Czas przygotowania 20 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • NADZIENIE - składniki
  • Herbatniki kakaowe - 36 sztuk
  • Krem do karpatki Gellwe - 1 opakowanie
  • Mleko 3,2% - 400 ml
  • POLEWA - składniki
  • Śmietanka 30% - 50 ml
  • Gorzka czekolada - 50 g

Opis przygotowania

  1. Do zimnego mleka wsyp krem i miksuj na najwyższych obrotach miksera około 3 minut.

  2. Foremkę keksową o wymiarach ok. 8 × 32 cm wyłóż papierem do pieczenia.

  3. Do formy włóż warstwę herbatników i posmaruj cienko kremem. Przykryj następną warstwą herbatników i tak do wyczerpania składników. Pierwszą i ostatnią warstwą powinny być herbatniki. 

  4. Całość lekko dociśnij i odstaw na kilka godzin do lodówki.

  5. Przygotuj polewę. Śmietankę podgrzej w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści.

  6. Przechowuj w lodówce.

  7. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności