Przepis pozwala przygotować ok. 24 babeczek
Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki ciasta wymieszaj w misce, a następnie szybko zagnieć na elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkuj na grubość pół centymetra i wylep nim posmarowane wcześniej masłem i oprószone mąką foremki na babeczki. Ciasto nakłuj widelcem. Foremki z ciastem odstaw na 20 minut do lodówki, następnie wstaw do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i piecz 10-15 minut.
Przygotuj wiśnie. Owoce włóż do rondla, wymieszaj z wodą i Konfiturexem i zagotuj. Wsyp cukier i gotuj kilka minut ciągle mieszając. Wystudź.
Przygotuj gęsty budyń. Ugotuj 300 ml wody, zdejmij z ognia, wsyp budyń i energicznie mieszaj.
Wystudzone babeczki napełnij jeszcze ciepłym budyniem. Gdy budyń lekko zastygnie połóż na nim żelowane wiśnie.