Biszkopt czekoladowy

Dodał(a): stefan_s

Biszkopt czekoladowy

ocena
2.99

Ocena:

1 2 3 4 5

Składniki:

  • Jajka  5 szt.
  • Kakao Gellwe 50 g
  • Cukier 220 g
  • Mąka pszenna 170 g
  • Woda ciepła 2 łyżki

 

Przygotowanie:

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Kakao rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Dzięki temu nasz biszkopt będzie bardziej kakaowy i wilgotny. Do białek delikatnie dodawać żółtka, mąkę oraz kakao stale mieszając. Ciasto piec w temperaturze 180°C. Przepis ten jest idealny na blaty do rolad, spody do tortów i ciast z owocami.

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowościach Gellwe, przepisach, pomysłach na udany deser zapisz się na bezpłatnego newslettera!