Deser jabłkowo - wiśniowy

Dodał(a): slodka_dżoana

Deser jabłkowo - wiśniowy

ocena
2.99

Ocena:

1 2 3 4 5

Składniki:

 

  • Jabłka - 1000g
  • Bułka Tarta - 1 szklanka
  • Masło - 150g
  • Cukier puder - 1/2 szklanki
  • Bita śmietana "Snieżka" Gellwe - 2 opakowania
  • Mleko - 2 szklanki
  • Konfitura wiśniowa - 300g
  • Kisiel jabłkowy "słodki kubek" Gellwe - 1 opakowanie

Przygotowanie:

Obrane jabłka pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Gotować w minimalnej ilości wody pod przykryciem do momentu całkowitego rozgotowania. Nie zdejmując z ognia zmiksować ręcznym mikserem. Zdjąć z ognia i dodać kisiel jabłkowy. Wymieszać i pozostawić do wystygnięcia. Rozpuścić masło, dodać do niego bułkę tartą oraz cukier puder i nie zdejmując z ognia stale mieszać przez 3 min. Zostawić do przestudzenia. Do mleka wsypać śmietankę Śnieżkę i miksować do otrzymania bitej śmietany. W szklanych naczyniach jednoporcjowych układać na przemian jabłka, konfiturę wiśniową i masę maślano-bułczaną.

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowościach Gellwe, przepisach, pomysłach na udany deser zapisz się na bezpłatnego newslettera!