Przygotuj ciasto. Drożdże włóż do kubka, dodaj łyżkę mąki i łyżkę cukru i dodaj tyle mleka, by otrzymana masa miała konsystencję śmietanki. Odstaw w ciepłe miejsce by drożdże podwoiły objętość.
Masło roztop w rondelku i przestudź.
Do miski wsyp pozostałą mąkę, cukier i sól, wbij jajka i wyrośnięty zaczyn drożdżowy. Dodaj mleko i aromat cytrynowy. Wszystko razem wymieszaj hakiem robota kuchennego (lub ręką). Gdy wszystkie składniki się połączą, dodaj masło i jeszcze raz dokładnie wyrób.
Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce by podrosło.
Wyrośnięte ciasto wyłóż na podsypany mąką stół i zagniataj, aż zacznie odchodzić od rąk. Następnie rozwałkuj na duży prostokąt i posmaruj marmoladą. Ciasto zroluj i ułóż na płaskiej blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, formując pierścień. Ponownie odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 40 minut w 180°C.
Przygotuj lukier. Cukier puder utrzyj z wodą na gładki lukier.
Upieczone ciasto polej lukrem i udekoruj bakaliami.