Przygotuj ciasto. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem na sztywną pianę. Zmniejsz obroty miksera i dodaj po jednym żółtka. Na koniec dodaj mąkę z dodatkami i wymieszaj.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut w 180°C. Wystudź.
Przygotuj masę serową. Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp zawartość opakowania. Miksuj na najwyższych obrotach miksera przez 2-3 minuty. Następnie dodaj serki i miksuj jeszcze przez 2 minuty. Gotową masę wyłóż na ciasto w formie i wstaw na godzinę do lodówki.
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, a gdy zacznie tężeć, wylej na sernik i ponownie wstaw do lodówki. Udekoruj owocami.