Czego szukasz?

Waniliowy sernik z owocami

Czas przygotowania 30 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • jajko (rozmiar L) - 2 sztuki
  • cukier - 100 g
  • mąka pszenna - 50 g
  • Kakao Extra Ciemne Gellwe - 20 g
  • Proszek do pieczenia Gellwe - 1/2 łyżeczki
  • MASA SEROWA - składniki
  • Sernik na zimno Gellwe - 1 opakowanie
  • schłodzone mleko - 500 ml
  • serek homogenizowany waniliowy 150 g - 2 opakowania
  • DODATKOWO - składniki
  • Galaretka agrestowa Gellwe - 1 opakowanie
  • owoce - wedle uznania

Opis przygotowania

  1. Przygotuj ciasto. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem na sztywną pianę. Zmniejsz obroty miksera i dodaj po jednym żółtka. Na koniec dodaj mąkę z dodatkami i wymieszaj.

  2. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut w 180°C. Wystudź.

  3. Przygotuj masę serową. Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko i wsyp zawartość opakowania. Miksuj na najwyższych obrotach miksera przez 2-3 minuty. Następnie dodaj serki i miksuj jeszcze przez 2 minuty. Gotową masę wyłóż na ciasto w formie i wstaw na godzinę do lodówki.

  4. Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, a gdy zacznie tężeć, wylej na sernik i ponownie wstaw do lodówki. Udekoruj owocami.

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności