Czego szukasz?

Mini serniczki na owsianym spodzie z rabarbarem

Czas przygotowania 35 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • SPÓD - składniki
  • płatki owsiane - 80 g
  • roztopione masło - 40 g
  • MASA SEROWA - składniki
  • schłodzone mleko - 600 ml
  • sernik na zimno Gellwe - 1 opakowanie
  • rabarbar - 400 g
  • cukier brązowy - 3 łyżki

Opis przygotowania

  1. Spód: Płynnym masłem zalej płatki owsiane, wymieszaj. Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami wyłóż po 1 łyżce płatków owsianych, dociśnij i wyrównaj, aby pokrył się cały spód. 

  2. Masa serowa: Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko, wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez 2-3 minuty. Przełóż masę do na owsiany spód do papilotek. Sernik włóż do lodówki na godzinę. W tym czasie przygotuj rabarbar. 

  3. Rabarbar umyj, odetnij zielone łodygi i pokrój na małe kawałeczki, zasyp cukrem i przesmaż na patelni ok. 3-4 minuty. Jeśli zacznie się przypalać podlej go wodą.

  4. Przesmażony rabarbar wyłóż do miseczki i pozostaw do wystygnięcia. Ze schłodzonych serniczków zdejmij papilotki, ułóż na talerzu, na wierzch każdego sernika nałóż łyżkę rabarbaru. 

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności