Przygotuj ciasto. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Miękkie masło utrzyj z cukrem na puch. Ciągle ucierając, dodawaj po jednym jajka, a następnie roztopioną czekoladę. Na koniec dodaj mąkę wymieszaną z kakao.
Przygotuj masę serową. W misce utrzyj jajka z cukrem, dodaj twaróg i kisiel.
Formę o wymiarach 22 × 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dno formy wyłóż 3/4 masy czekoladowej. Na nią wyłóż masę serową.
Całość przykryj kleksami z reszty masy czekoladowej i patyczkiem do szaszłyków lekko przemieszaj masy. Posyp malinami. Ciasto wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz około 60 minut.
Galaretkę rozpuść w szklance gorące wody i wystudź. Lekko tężejącą galaretkę wylej na wystudzone ciasto i odstaw do lodówki by stężała.
Smacznego!