Czego szukasz?

Cytrynowy keks

Czas przygotowania 60 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • CIASTO - składniki
  • Babka cytrynowa Gellwe - 1 opakowanie
  • masło - 100 g
  • jajko (rozmiar L) - 3 sztuki
  • mleko - 100 ml
  • cukier puder - do oprószenia
  • BAKALIE - składniki
  • orzechy włoskie - 1 szklanka
  • suszona żurawina - 1 szklanka
  • rodzynki - 1 szklanka
  • kandyzowane pomelo lub ananas - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 1 łyżka

Opis przygotowania

  1. Przygotuj ciasto.

    Do miski wsyp mieszankę ciasta, dodaj miękkie masło, jajka i mleko. Wszystko razem wymieszaj mieszadłami miksera na gładką masę.

  2. Bakalie oprósz mąką i dodaj do ciasta, wymieszaj.

  3. Formę keksową o wymiarach 10 × 27 wyłóż papierem do pieczenia i włóż do niej przygotowane ciasto. Formę wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnik (opcja pieczenia: góra-dół) i piecz około 50 minut.

  4. Wystudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności