Czego szukasz?

Deser wiśniowy z płatkami

Czas przygotowania 25 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • Śnieżka Gellwe - 1 opakowanie
  • mleko 2% - 200 ml
  • płatki owsiane - 8 łyżek
  • orzechy włoskie - 4 łyżki
  • miód - 2 łyżki
  • wiśnie - 400 g
  • Konfiturex 2:1 Gellwe - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżka

Opis przygotowania

  1. Wiśnie wydryluj. Powstały podczas drylowania sok wymieszaj z wodą do objętości 100 ml, wlej do rondelka i wymieszaj z konfiturexem, zagotuj. Dodaj cukier i ponownie zagotuj.

  2. Płatki owsiane i posiekane orzechy upraż na suchej patelni. Włóż miód i wlej 50 ml wody. Chwilę podsmaż, aż woda odparuje. Wystudź.

  3. Schłodzone mleko wymieszaj ze Śnieżką i ubij na puszystą masę.

    Na dno 4 pucharków włóż po łyżce wiśni i posyp częścią uprażonych płatków. Na płatki wyłóż Śnieżkę i ponownie wiśnie, płatki i Śnieżkę.

  4. Całość polej przygotowanym sosem wiśniowym i udekoruj orzeszkami.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności