Masło roztop w rondelku. Zdejmij z ognia, dodaj gorącą wodę i wsyp dwie galaretki. Mieszaj, aż galaretki się rozpuszczą. Trzy banany obierz ze skórki, zmiksuj i dodaj do galaretek, wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 21 cm wyłóż biszkoptami i zalej kilkoma łyżkami masy bananowej.
Ułóż rant z borówek i odstaw do lodówki lub zamrażarki by masa stężała. Kiedy borówki i biszkopty są już przyczepione do dna tortownicy, wylej resztę masy bananowej i ponownie odstaw do lodówki.
W tym czasie rozpuść ostatnią galaretkę w 1,5 szklanki gorącej wody i wystudź.
Pozostałe banany pokrój na plasterki. Na stężałej masie bananowej ułóż resztę owoców i całość zalej lekko tężejącą galaretką. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!