Każdą z galaretek rozpuść w szklance gorącej wody i wystudź.
Żelatynę zalej 100 ml zimnej śmietanki i odstaw na 10 minut. Pozostałą śmietankę podgrzej. Dodaj napęczniałą żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści. Wystudź.
Przygotowaną masę śmietanową rozlej, po równo do 4 szklanek. Do każdej szklanki wlej 50 ml innej, rozpuszczonej galaretki.
Przygotuj foremkę keksową o pojemności około 1,5 l. Do foremki wlewaj kolejne warstwy białej i kolorowej galaretki pamiętając, że następną warstwę można wlać dopiero gdy stężeje poprzednia. Całość odstaw na kilka godzin do lodówki.
Foremkę z galaretkami przed podaniem zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie, następnie przykryj deseczką i odwróć do góry dnem.
Do zimnego mleka wsyp Śnieżkę i ubijaj kilka minut, aż masa będzie puszysta.
Deser podawaj ze Śnieżką.
Smacznego!