Czego szukasz?

Babeczki cytrynowe z malinami

Czas przygotowania 65 min
Poziom trudności 2/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • babka cytrynowa Gellwe - 1 opakowanie
  • jajka (rozmiar L) - 3 sztuki
  • masło - 100 g
  • mleko - 100 ml
  • maliny - 150 g
  • biała czekolada - 60 g

Opis przygotowania

  1. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, roztopione i wystudzone masło oraz mleko.

  2. Całość miksuj na najwyższych obrotach około 3 minuty, do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.

  3. Na koniec do ciasta delikatnie wmieszaj maliny. Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką form na babeczki o średnicy 10 cm.

  4. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170°C przez 30 minut (bez termoobiegu).

  5. Upieczone babeczki studź na kratce, następnie wybij z foremek i polej stopioną białą czekoladą.

  6. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności