Czego szukasz?

Bita śmietana z lodami truskawkowymi

Czas przygotowania 15 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • Truskawki świeże lub mrożone - 0,5 kg
  • Lody waniliowe - 6 czubatych łyżek
  • Mleko - 1 szklanka
  • Śnieżka Gellwe - 1 torebka
  • Woda - 1 szklanka

Opis przygotowania

  1. Połowę truskawek zmiksuj z mlekiem i lodami.

  2. Drugą połowę pokrojoną w kostkę (o bokach nie większych niż 0,5 cm) dodaj do zmiksowanych truskawek z mlekiem i lodami. Delikatnie wymieszaj łyżką. 

  3. Przelej do wysokich szklanek z dekoracją z „kraski”. Kraska to cukier „oblepiony” na krawędzi szklanki. Przygotuj kraskę, mocząc brzegi szklanki w wodzie, a następnie w cukrze.

  4. Na wierzch dekoracyjnie przełóż bitą śmietanę. Całość udekoruj truskawkami i listkami świeżej mięty.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności