Czego szukasz?

Mus pomarańczowy

Czas przygotowania 15 min
Poziom trudności 1/5
Ocena użytkowników
Jeszcze nikt nie ocenił tego przepisu
Udostępnij

Potrzebne produkty Gellwe

Składniki

  • pomarańcze - 2 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka
  • cukier - 1/4 szklanki
  • słodka śmietana 30% - 2 szklanki
  • galaretka pomarańczowa Gellwe - 1 opakowanie

Opis przygotowania

  1. Wyciskamy sok z pomarańczy i z cytryny, który dodajemy do płynnej i ciepłej jeszcze galaretki pomarańczowej Gellwe przygotowanej według przepisu na torebce.

  2. Śmietanę ubijamy z cukrem. Pod koniec ubijania dodajemy tężejącą galaretkę z sokami z owoców.

  3. Całość ubijamy na puszystą masę. Przekładamy do salaterki lub szklanych pucharków i wstawiamy do lodówki.

  4. Po zastygnięciu dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty.

  5. Smacznego!

Dołącz do rodziny Gellwe!

Zaloguj się i podziel się z nami Twoją wersją lub innym dowolnym przepisem!

Dołącz do nas na Instagramie!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące sposobów wykorzystywania plików cookies znajdziesz w Polityce Prywatności. Aby zarządzać plikami cookies kliknij ustawienia.
Ustawienia Polityka prywatności