Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki ciasta włóż do miski i wymieszaj mieszadłami miksera. Następnie wyłóż ciasto na podsypany mąką stół i szybko zagnieć.
Ciasto rozwałkuj i wylep nim dno wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 22 × 28 cm. Zrób z ciasta lekki rancik na bokach. Ciasto nakłuj gęsto widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 200°C.
Morele, umyj, pokrój na ćwiartki i usuń pestki. Włóż do garnka, wlej 50 ml wody i wsyp Konfiturex. Zagotuj od czasu do czasu mieszając. Dodaj cukier i ponownie zagotuj.
Usuń powstałą podczas gotowania pianę. Zdejmij z ognia i lekko przestudź. Jeszcze ciepłą masę morelową wyłóż na ciasto i posyp słupkami migdałowymi. Odstaw do wystygnięcia.
Smacznego!