Przygotuj ciasto. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym, dodaj cukier, posiekane masło i żółtka jaj. Wszystko razem mieszaj mikserem, aż ciasto będzie miało konsystencję lepkiej kruszonki.
2/3 ciasta przesyp do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach około 22 × 22 cm. Ciasto ugnieć dłonią i wstaw na 10 minut do nagrzanego do 200°C piekarnika.
Przygotuj masę jogurtową. Białka jaj ubij z cukrem na sztywną pianę, dodaj budyń i mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Na koniec dodaj jogurt i delikatnie wymieszaj łyżką.
Brzoskwinie osącz na sicie i pokrój na kawałki. Na podpieczone ciasto wyłóż połowę masy jogurtowej i osączone brzoskwinie. Przykryj resztą masy jogurtowej i posyp pozostałym ciastem.
Wstaw ponownie do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze 50 minut.
Wystudzony sernik oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!