Przygotuj ciasto. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym, dodaj cukier, posiekane masło i żółtka jaj. Wszystko razem mieszaj mikserem, aż ciasto będzie miało konsystencję lepkiej kruszonki.
2/3 ciasta przesyp do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach około 22 x 28 cm. Ciasto ugnieć dłonią i wstaw na 10 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika.
Przygotuj masę jabłkową. Jabłka wymieszaj z kisielem w proszku.
Przygotuj bezę. Białka jaj ubij na sztywno wsypując partiami cukier. Pod koniec ubijania wsyp budyń i wymieszaj.
Na podpieczone ciasto wyłóż najpierw masę jabłkową, a na nią bezę. Całość posyp pozostałym ciastem. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz około 50 minut w temperaturze 180°C.
Smacznego!