Przygotuj ciasto. Włóż do miski mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder, wymieszaj. Następnie dodaj posiekane masło i żółtka. Całość mieszaj mieszadłami miksera, aż utworzą się lepkie grudki.
Całość przełóż na podsypany mąką stół i szybko zagnieć. Otrzymane ciasto podziel na 4 równe części. Z każdej utwórz kulę i rozwałkuj na cienki placek. Każdy placek pokrój na 8 trójkątnych części i posmaruj cienko marmoladą.
Rogaliki zwijaj, zaczynając od brzegu koła i ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w temperaturze 180°C.
W tym czasie orzechy lub migdały drobno posiekaj, a cukier puder utrzyj z wodą na gładki, ale niezbyt gęsty lukier.
Rogaliki po wyjęciu z pieca posmaruj lukrem i od razu posyp orzeszkami.
Smacznego!