Przygotuj ciasto. Masło rozpuść w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. W misce ubij jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch, dodaj roztopioną czekoladę z masłem i wymieszaj.
Na koniec dodaj przesianą mąkę i wymieszaj. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 22 x 22cm. Wstaw do nagrzanego do 170°C piekarnika i piecz około 35 minut.
Przygotuj polewę karmelową. Do rondelka włóż masło, śmietankę, brązowy cukier i szczyptę soli. Całość gotuj, ciągle mieszając, aż sos zacznie gęstnieć (ok. 7 minut).
Wystudzone ciasto wyjmij z formy, polej karmelem i posyp posiekaną grubo czekoladą i ewentualnie pestkami granatu.
Smacznego!